Moje konto Moje konto

Cocoa Bean Extract - Na poprawę nastroju

189.00
142.00
Dodaj do ulubionych Negocjuj cenę

Na stanie: 9 Na wyczerpaniu

Czas dostępności: Dostępny w przeciągu 24h

Numer katalogowy: CV0202

Wymiar: 100 kapsułek - masa netto: 75 g

Producent: CaliVita International

Opis produktu Cocoa Bean Extract - Na poprawę nastroju

Cocoa Beans Extract - doskonałe źródło polifenoli i minerałów dla naszego zdrowia i lepszego samopoczucia.

Wszyscy uwielbiają smak czekolady, ale większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z niesamowitych korzyści zdrowotnych jakie dają ziarna kakaowca. Kakao zawiera polifenole, które są bogate w przeciwutleniacze i mają dużą wartość odżywczą. Spożywanie ziaren kakaowca może poprawić zdrowie serca i naczyń krwionośnych, chronić od chorób neurodegeneracyjnych, dawać poczucie szczęścia i zapewnić doskonałą skórę.

 

Kakao pochodzi z fasoli wytwarzanej przez drzewo kakaowca Theobroma i zawiera wiele korzystnych składników:

  • Polifenole - związki pochodzenia roślinnego, które chronią przed bakteriami i promieniami UV . Flawonoidy, katechiny i epikatechiny, to polifenole występujące w największej ilościi  w ziarnie  kakaowca
  • Teobromina - związek pochodzenia roślinnego, który spełnia wiele ważnych funkcji w zdrowiu serca, układu oddechowego i jamy ustnej
  • Minerały - przede wszystkim magnez , miedź i żelazo - mają znaczenie dla ogólnego zdrowia i funkcjonowania organizmu

 

   Cocoa Bean Extract+ substancje aktywne / 1 kapsułka:

  • Ekstrakt z nasion owocu kakaowca właściwego (20:1) - 450 mg (standaryzowany 10% polifenoli) - 45 mg
  • Ekstrakt z owocu Goji (15:1) - 50 mg (standaryzowany 20% polisacharydy) - 10 mg

   Dawkowanie: 1-2 kapsułki dziennie

   Opakowanie: 100 kapsułek, masa netto 75g

 

Mechanizmy działania:

  • Flawanole (klasa flawonoidów) obecne w kakao zwiększają wytwarzanie tlenku azotu (NO) przez naczynia krwionośne (komórki śródbłonka), co prowadzi do poszerzenia naczyń krwionośnych, poprawiając ich funkcjonowanie
  • Kakao wykazuje swoje właściwości antyoksydacyjne dzięki flawanolom, które zmniejszają produkcję wolnych rodników, a tym samym zapobiegają niszczeniu tłuszczów we krwi
  • Epikatechina i katechina przenikają przez barierę krew-mózg i lokalizują się w pewnych obszarach mózgu, zapewniając w ten sposób ochronę mózgu i poprawiając funkcje poznawcze
  • Flawanole spowalniają także trawienie i wchłanianie węglowodanów, co stabilizuje poziom glukozy w organizmie

 cocoa_beans_najlepszesuplementy24.png

Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania ziaren kakaowca:

  • obniżają ciśnienie krwi
  • zapobiegają stresowi oksydacyjnemu
  • mogą poprawić funkcję poznawczą
  • mogą zapobiegać chorobom serca
  • wzmacniają nastrój
  • zmniejszają zaparcia
  • zmniejszają syndrom chronicznego zmęczenia
  • mogą pozytywnie oddziaływać na zaburzenia mózgu
  • mogą zmniejszyć otyłość
  • mogą być jednym z dietetycznych elementów prewencji raka
  • obniżają poziom złego cholesterolu
  • dobrze wpływają na problemy z insulionoopornością
  • chronią skórę
  • chronią zęby
  • wspomaga pracę płuc
  • może pomóc wyleczyć rany
  • leczy niedobór miedzi powodowane karmieniem przez zgłębnik
  • zmniejsza negatywne skutki niedoboru magnezu

 

Działanie ziaren kakaowca wzmacniają owoce Goji. Owoce te zawierają witaminę C,błonnik, żelazo, witamina A, cynk, przeciwutleniacze.

Zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy (8 aminokwasów).Ponadto:

  • wzmocniają układ odpornościowy i chronią przed grypą
  • ich bogaty, słodki smak i jednocześnie wysoka zawartość błonnika dają przyjemność jedzenia a jedocześnie wspomagają odchudzanie
  • mają wysoki poziom przeciwutleniaczy, szczególnie zeaksantyny co zapewnia ochronę przed stresem oksydacyjnym
  • poprawiają tolerancję cukru, łagodząc oporność na insulinę, wzmacniają i regenerują komórki wytwarzające insulinę
  • zwiększają ilość i ruchliwość plemników,poprawiają szybkość wzwodu podnosząc zdolność seksualną, omagają utrzymywać odpowiedni poziom testosteronu

 

 

Sprawdź korzyści, jakie dają Ci zakupy w naszym sklepie >>> 


  

Dodatkowe informacje

Uwagi o produkcie

Cocoa Bean Extract: 

Składniki:ekstrakt z owocu kakaowca właściwego (Theobroma cacao), kapsułka żelatynowa, stabilizator: celuloza mikrokrystaliczna,  ekstrakt z owocu Goji (Lycium barbarum), substancja przeciwzbrylająca: kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja przeciwzbryląjąca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu)

Tutaj pozostałe informacje o produkcie >>>

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: