Bądź na bieżąco,

zapisz się na newsletter

a otrzymasz kupon rabatowy o wartości 1zł!

nie teraz nie, dziękuję
  • http://najlepszesuplementy24.pl/dzieci,96.html
  •              Suplementacja diety w żywieniu dzieci >>         

    http://najlepszesuplementy24.pl/lekarz-radzi-suplementacja-diety-w-zywieniu-dzieci,184.html
  • http://najlepszesuplementy24.pl/wyniki-wyszukiwania,2.html?sPhrase=noni&iProducer=&sPriceFrom=&sPric
  • http://najlepszesuplementy24.pl/3,witamina-d3-sloneczna-witamina-d-drops-liquid-vitamin-d.html
  • http://najlepszesuplementy24.pl/79,new-life-przed-ciaza-stan-blogoslawiony-i-laktacja.html
  • http://najlepszesuplementy24.pl/37,sugar-free-gummies-multiwitaminowe-zelki-bez-dodatku-cukru.html
  • http://najlepszesuplementy24.pl/zdrowe-odchudzanie,99.html

Nowotwory

Aktualności

Kurkuma naukowo

2017-09-17 21:31:34
Kurkuma naukowo - kurkuma_naukowo.jpg

Wykorzystywana od ponad 5000 lat w medycynie ajurwedyjskiej, współcześnie doczekała się ponad 3000 opracowań naukowych dowodzących jej skutecznego działania. Kurkuma to jedna z najzdrowszych przypraw. Słynie przede wszystkim z silnych właściwości przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. To także doskonała broń w walce z rakiem i chorobą Alzheimera. 

Kurkuma nazywana, też szafranem indyjskim, to ekstrakt z kłączy ostryżu (roślina z rodziny imbirowatych, reprezentowana przez 70 gatunków). Wchodzi w skład innych przypraw, np. szeroko stosowanego w kuchniach świata curry. Pochodzi z Indii i Azji, gdzie jest używana powszechnie przez lekarzy medycyny ajruwedyjskiej - najstarszego systemu leczniczego świata.

Rakotwórcze grilowanie

2017-09-10 22:53:30
Rakotwórcze grilowanie - rakotworcze_grilowanie.jpg

Kiedy tłuszcz wytapiający się z mięsa ścieka na rozgrzany węgiel, powstają kancerogenne substancje PAH i HCA. Im częściej i dłużej grillujemy w wysokiej temperaturze, tym bardziej zwiększa się ryzyko zachorowania na nowotwór jelita grubego, pęcherza moczowego i piersi.

 Po długim oczekiwaniu na cieple wieczory z jeszcze większym entuzjazmem rozpoczęliśmy sezon przyjęć na świeżym powietrzu. Zniecierpliwieni sięgamy po grillowane kiełbaski i karczki - zwłaszcza dobrze wysmażone, chrupiące kawałki - z dodatkiem różnej maści sosów. Stop! Takie ucztowanie może sprzyjać zachorowaniu na raka.

NUTRIGRNOMIA - geny to nie wyrok

2017-09-03 23:12:50
NUTRIGRNOMIA - geny to nie wyrok - nutrigenomika_zasady_zywienia.jpg

Ulubionym wytłumaczeniem wielu osób są geny – jestem otyły bo mam takie geny, mam wrzody po dziadku, chorobę serca po babci, a nadciśnienie po mamusi – prawda jest taka, że geny w bardzo niewielkim stopniu odpowiadają za powstawanie tych wszystkich chorób. Nawet jeżeli w rodzinie występuje dużo osób z danym schorzeniem, to kluczowe znaczenie ma nasz tryb życia – higiena snu, wypoczynek, aktywność fizyczna oraz prawidłowe żywienie. W związku z tym, że w spadku po przodkach dostajemy nie tylko DNA, ale równie często kopiujemy ich nawyki – sposób na spędzanie wolnego czasu, tradycje kulinarne – cierpimy często na te same problemy zdrowotne co babcia, dziadek czy matka.

Koenzym Q10 - koło Ratunkowe dla Serca!

2017-08-24 22:48:01
Koenzym Q10 - koło Ratunkowe dla Serca! - koenzym-kolo-ratunkowe.jpg

Kariera koenzymu Q10 - nazywanego również witaminą CoQ10 - rozpoczęła się w 1961 roku, kiedy wykazano, że w organizmie osób cierpiących na różnego rodzaju choroby nowotworowe, poziom CoQ10 jest niższy, niż u osób zdrowych. Pojawiła się szansa, by wykorzystać CoQ10 jako formę dodatkowej terapii, w walce z rakiem płuc, prostaty, trzustki i jelita grubego. To założenie zwróciło uwagę naukowców na koenzym i w sposób pośredni pomogło ustalić jego rolę w organizmie. Oprócz tego działa również jako antyoksydant - uczestniczy w wiązaniu wolnych rodników uszkadzających niektóre części komórki, jak np. molekuł DNA. CoQ10 wzmacnia naturalny system obronny organizmu i czyni go bardziej odpornym na choroby.